Receptbeskrivning

Laxsoppa med skaldjur

Ingredienser för
500 g laxfilé utan skinn
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
0.5 g saffran (1 pkt)
1 msk smör till stekning
1 msk fiskfond
2 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 dl kaffegrädde
20 st räkor, stora, skalade
10 st musslor, stora med skal, tillagade
1 kruka koriander


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dela laxen i 4–6 bitar. 2. Skala och finhacka lök och vitlök, strimla purjolöken. 3. Fräs lök, vitlök, purjolök och saffran i smör i en stor kastrull eller traktörpanna. 4. Tillsätt fiskfond, vatten och vin till fisksoppan. 5. Sjud utan lock ca 10 minuter. 6. Smaka av. 7. Häll i grädde och lägg försiktigt ned laxbitarna. 8. Sjud din fisksoppa ca 5 minuter. 9. Lägg ner räkor och musslor och låt dem bli varma utan att koka. 10. Klipp över koriander över fisksoppan vid serveringen.

Visningar: 409
Inlagt 2013-03-15 00:01:31