Receptbeskrivning

Jordgubbspannacotta

Ingredienser för
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
300 g jordgubbar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
3. Puréa jordgubbarna och blanda sedan ner dem i grädden.
4. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen så att de stelnar, det tar cirka 3 timmar.
5. Ta fram pannacottan ur kylen och servera direkt ur formen eller stjälp upp den på en tallrik.

Visningar: 289
Inlagt 2012-01-18 08:13:08