Receptbeskrivning

Cajunkyckling med dirty rice

Ingredienser för
4 st kycklingfilé(er)
4 tsk cajunkrydda enligt receptlänk nedan
2 msk olivolja
1 st gul lök(ar) stor
2 st vitlöksklyfta(or)
0.5 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
0.5 st chilipeppar, röd färskt hackad
1 st grön paprika
4 st blekselleristjälk(ar) hackade
3 st tomat(er)
1 majskorn
3 dl ris
5.5 dl vatten
1 kycklingbuljong
tabasco
1.5 msk limejuice
salt
peppar
1 koriander kan ersättas med persilja


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Dirty rice:
1. Hetta upp olivoljan och fräs lök och pressad vitlök i någon minut, tillsätt paprikapulver, chili och spiskummin och fräs ytterligare i någon minut.

2. Lägg i hackad chili, paprika och selleri, fräs i ett par minuter.

3. Häll i riset och rör om ordentligt, häll på vatten och buljong – rör om. Salta och peppra.

4. Låt koka i ca 15 minuter (eller enligt anvisningarna på rispaketet).

5. Hacka under tiden tomaterna och koriandern. När riset är klart, blanda med tomater, majs och limejuice. Toppa med koriander och servera genast.

Kyckling:
1. Klappa in cajunkrydda runtom kycklingfiléerna, låt gärna ligga och marinera i ett par timmar.

2. Grilla eller stek i grillpanna tills de är nästan klara -ta då av dem från värmen och svep in i folie i ca 10 minuter.

3. Skiva kycklingen och servera med riset.

Visningar: 243
Inlagt 2011-03-28 22:10:03