Receptbeskrivning
Punjena paprika – köttfärsfylld paprika
Ingredienser
för
500 g köttfärs
8 st röd paprika
2 st gul lök(ar)
1 dl ris
1 dl olivolja
4 st tomater, hackade
1 dill, hackad
salt och peppar
8 st röd paprika
2 st gul lök(ar)
1 dl ris
1 dl olivolja
4 st tomater, hackade
1 dill, hackad
salt och peppar
Beskrivning
1. Hacka löken och stek den i olivolja, den ska bli mjuk men inte få någon färg.
2. Tillsätt ris och hackade tomater. Häll på 2 dl vatten och salta. Låt koka ca 20 minuter och tag från värmen.
3. Blanda ned färs, salt, peppar och hackad dill i riset.
4. Skär ett lock av paprikorna och ta ut kärnorna. Fyll paprikorna med färsen.
5. Placera paprikorna på en ugnsfast form. Baka i ugn, 175 grader i ca 30 minuter.
2. Tillsätt ris och hackade tomater. Häll på 2 dl vatten och salta. Låt koka ca 20 minuter och tag från värmen.
3. Blanda ned färs, salt, peppar och hackad dill i riset.
4. Skär ett lock av paprikorna och ta ut kärnorna. Fyll paprikorna med färsen.
5. Placera paprikorna på en ugnsfast form. Baka i ugn, 175 grader i ca 30 minuter.
Visningar: 537
Inlagt 2013-03-17 18:20:22

