Receptbeskrivning
Örtmarinerade kycklingspett
Ingredienser
för
4 st kycklingfilé(er)
grillspett av trä
1 dl persilja gärna kruspersilja
1 basilika färsk
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk citronsaft
1 tsk citronskal
0.5 dl olivolja
grillspett av trä
1 dl persilja gärna kruspersilja
1 basilika färsk
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk citronsaft
1 tsk citronskal
0.5 dl olivolja
Beskrivning
Ca 12 kycklingspett
Den här rätten går att förbereda en dag i förväg. Låt kycklingspetten ligga i marinaden ett dygn före servering. Kycklingspetten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till en slät och grön marinad i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Trä upp kycklingen på träspett och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt.
2. Stek spetten hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka spetten i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 5 – 8 minuter.
Näringsvärde per spett:
Kcal: 52
Kolhydrater: 0 g
Protein: 9,5 g
Fett: 1,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 0 E%
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%
Den här rätten går att förbereda en dag i förväg. Låt kycklingspetten ligga i marinaden ett dygn före servering. Kycklingspetten kan serveras både varma och kalla som plockmat eller som en rätt i en buffé.
1. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa alla ingredienserna till en slät och grön marinad i en matberedare eller i en glasmixer. Häll upp marinaden i ett djupt ugnsfast fat. Dela varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Trä upp kycklingen på träspett och lägg ner i marinaden. Se till att marinaden fördelas jämnt.
2. Stek spetten hastigt i en stekpanna, de ska få en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka spetten i ugnsformen och ställ in i ugnen, ca 5 – 8 minuter.
Näringsvärde per spett:
Kcal: 52
Kolhydrater: 0 g
Protein: 9,5 g
Fett: 1,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 0 E%
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%
Visningar: 880
Inlagt 2013-03-17 22:53:34

