Receptbeskrivning

Färska fikon med getostcreme och balsamicodressing

Ingredienser för
4 st fikon, färska
50 g getost 20%
3 msk kesella 1%
1 msk hasselnötsolja
1 tsk honung
1.5 msk balsamvinäger
1 salt och peppar
4 st valnötter


  15 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Mosa ihop getosten med kesellan. Skär ett kryss i varje fikon och klicka i lite getostkesella.

2. Blanda vinägern med honung och hasselnötsolja, smaka av med lite salt och peppar.

3. Lägg en valnöt på varje fikon och häll över dressingen.

Näringsvärde per portion:
Kcal: 129
Protein: 4 g
Fett: 9 g
Kolhydrater: 7 g

Energifördelning:
Kolhydrater: 23 E%
Fett: 64 E%
Protein: 14 E%

Visningar: 303
Inlagt 2013-03-18 00:28:03