Receptbeskrivning
Karins enkla köttbullar
Ingredienser
för
800 g köttfärs
2 msk kalvfond
1 dl ströbröd
1 st Ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 st stor hackad lök
2 msk kalvfond
1 dl ströbröd
1 st Ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 st stor hackad lök
Beskrivning
Blanda ströbröd med kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund (OBS! Rör hela tiden när du häller ned ströbröd annars blir det klumpar). Blanda i färsen och arbeta smeten en stund (om du arbetar den länge och brutalt blir bullarna stunsigare och som små studsbollar). Knådar du dem kort och lätt får du luftigare köttbullar. Smaken är som baken, så gör som det känns bäst för dig). Ta en matsked och gör köttbullar i stolek med en matsked.
Lägg dem på bakplåtspapper och stek dem i ugnen på, 225 grader i 15 minuter.
Lägg dem på bakplåtspapper och stek dem i ugnen på, 225 grader i 15 minuter.
Visningar: 640
Inlagt 2011-03-28 20:22:45

