Receptbeskrivning
Saffransquinoa med russin och granatäpple
Ingredienser
för
1 gul lök
1 fänkål
1 msk olivolja
1 frp saffran
3 dl quinoa
1 msk lantbuljong, pulver
6 dl vatten
1 dl sultanrussin
dl hackad bladpersilja
1 frp bladspenat, ca 70g
salt och svartpeppar
.........dekoration.......
dl rostade mandelspån
kärnor från ett granatäpple
lite krasse
1 fänkål
1 msk olivolja
1 frp saffran
3 dl quinoa
1 msk lantbuljong, pulver
6 dl vatten
1 dl sultanrussin
dl hackad bladpersilja
1 frp bladspenat, ca 70g
salt och svartpeppar
.........dekoration.......
dl rostade mandelspån
kärnor från ett granatäpple
lite krasse
Beskrivning
Skala och skiva lök och fånkäl.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn skivorna och tillsätt saffran och rör om.
Skölj quinoan och lägg i stekpannan. Rör om i någon minut.
Häll på buljong och vatten och låt koka i 10 minuter. Rör om då och då.
När all vätska har kokat in är rätten klar.
Tillsätt russin och persilja och blanda om.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela bladspenat på tallrikar (eller stort uppläggningsfat) häll quinoan över.
Rosta mandeln och dekorera med mandeln, granatäpplekärnor och krasse.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn skivorna och tillsätt saffran och rör om.
Skölj quinoan och lägg i stekpannan. Rör om i någon minut.
Häll på buljong och vatten och låt koka i 10 minuter. Rör om då och då.
När all vätska har kokat in är rätten klar.
Tillsätt russin och persilja och blanda om.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela bladspenat på tallrikar (eller stort uppläggningsfat) häll quinoan över.
Rosta mandeln och dekorera med mandeln, granatäpplekärnor och krasse.
Visningar: 576
Inlagt 2013-03-20 02:33:48

