Receptbeskrivning
Rödbetsquinoa med ärtpesto
Ingredienser
för
......Ärtpesto..........
100 g mandlar
2 dl frysta ärtor
saften från en citron
salt och peppar
2 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
......rödbetsquinoa.....
4 små rödbetor
3 dl quinoa
2 msk olivolja
1 citron
salt och peppar
1 frp sockerärtor à 150g
2 dl frysta ärtor
70 g ruccola
furikakekrydda, om så önskas
100 g mandlar
2 dl frysta ärtor
saften från en citron
salt och peppar
2 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
......rödbetsquinoa.....
4 små rödbetor
3 dl quinoa
2 msk olivolja
1 citron
salt och peppar
1 frp sockerärtor à 150g
2 dl frysta ärtor
70 g ruccola
furikakekrydda, om så önskas
Beskrivning
Börja med att göra ärtpesto:
Mixa mandel, ärtor, citronsaft och vitlök.
Droppa i oljan lite i taget och fortsätt mixa till jämn röra.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg rödbetorna i en kastrull och koka i lättsaltat vatten i ca 40 minuter.
Skala ch hacka rödbetorna grovt.
Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i 13 minuter.
Häll av quinoan och blanda med rödbetorna.
Ringla över olivolja, pressa citronsaften över och krydda med salt och peppar.
Strimla sockerärterna och blanda i salladen tillsammans med ärtorna.
Skölj ruccolan och fördela på tallrikar.
Lägg upp rödbetsquinoan på ruccolan och servera med en klick pesto ovanpå.
Toppa med Furikakekrydda.
Mixa mandel, ärtor, citronsaft och vitlök.
Droppa i oljan lite i taget och fortsätt mixa till jämn röra.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg rödbetorna i en kastrull och koka i lättsaltat vatten i ca 40 minuter.
Skala ch hacka rödbetorna grovt.
Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i 13 minuter.
Häll av quinoan och blanda med rödbetorna.
Ringla över olivolja, pressa citronsaften över och krydda med salt och peppar.
Strimla sockerärterna och blanda i salladen tillsammans med ärtorna.
Skölj ruccolan och fördela på tallrikar.
Lägg upp rödbetsquinoan på ruccolan och servera med en klick pesto ovanpå.
Toppa med Furikakekrydda.
Visningar: 616
Inlagt 2013-03-20 02:35:01

