Receptbeskrivning
Super carbonara
Ingredienser
för
1 st gul lök(ar)
3.5 st vitlöksklyfta(or) pressade
1 st röd paprika
1 crème fraiche paprika & chili
2.5 dl matlagningsgrädde
12 st soltorkade tomater (10 - 15 beroende på storlek)
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
papardelle, bred bandpasta
parmesanost till servering
3.5 st vitlöksklyfta(or) pressade
1 st röd paprika
1 crème fraiche paprika & chili
2.5 dl matlagningsgrädde
12 st soltorkade tomater (10 - 15 beroende på storlek)
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
papardelle, bred bandpasta
parmesanost till servering
Beskrivning
1. Hacka lök och fräs mjuk i en djup panna (typ wokpanna) tillsammans med olivoljan.
2. Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk.
3. Rör ner vegebaconen i pannan och fortsätt fräsa.
4. Tillsätt soltorkade tomater i pannan, strimlade i mindre bitar.
5. Rör i drygt hälften av grädden och låt den koka in i fräset.
6. Rör ner crème fraichen.
7. Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp.
8. Rör ner ca 11/2 dl riven parmesanost.
9. Smaka av med salt och peppar
10.Servera såsen med pasta och toppa med riven parmesanost.
Foto: Emma Mattsson
2. Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk.
3. Rör ner vegebaconen i pannan och fortsätt fräsa.
4. Tillsätt soltorkade tomater i pannan, strimlade i mindre bitar.
5. Rör i drygt hälften av grädden och låt den koka in i fräset.
6. Rör ner crème fraichen.
7. Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp.
8. Rör ner ca 11/2 dl riven parmesanost.
9. Smaka av med salt och peppar
10.Servera såsen med pasta och toppa med riven parmesanost.
Foto: Emma Mattsson
Visningar: 478
Inlagt 2012-01-18 09:35:15