Receptbeskrivning
Friterade potatisskal med pepparrotsdipp
Ingredienser
för
4 bakpotatisar
olja till fritering
salt
1 burk kesella, 250 g
2–3 msk färsk finriven pepparrot
3 tsk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung
1 krm cayennepeppar
salt
smörgåspapper
olja till fritering
salt
1 burk kesella, 250 g
2–3 msk färsk finriven pepparrot
3 tsk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung
1 krm cayennepeppar
salt
smörgåspapper
Beskrivning
1. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt.
2. Skala potatisen grovt. Koka potatisskalen halvmjuka i vatten och låt rinna av på papper.
3. Hetta upp oljan. Lägg i och fritera skalen gyllenfärgade.
4. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.
5. Servera skalen i pappersstrutar och dippa i pepparrotssåsen.
2. Skala potatisen grovt. Koka potatisskalen halvmjuka i vatten och låt rinna av på papper.
3. Hetta upp oljan. Lägg i och fritera skalen gyllenfärgade.
4. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.
5. Servera skalen i pappersstrutar och dippa i pepparrotssåsen.
Visningar: 1381
Inlagt 2013-03-20 03:50:51

