Receptbeskrivning

Risotto med svamp (svamprisotto)

Ingredienser för
4 dl avorioris
4 msk olivolja
8 dl buljong grönsak eller kyckling
8 st champinjoner
4 msk parmesanost, riven
1 salt och svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka champinjonerna och fräs i oljan eller smöret cirka 2 minuter.2. Tillsätt risottoriset och vänd runt.3. Täck riset med buljong och låt vätskan koka in. Spä sedan efter hand och rör då och då.4. Salta och peppra efter smak.5. Koka risotton i 25 - 30 minuter.6. Smaka av och koka eventuellt längre om riskornen är för hårda i mitten de ska dock ha lite tuggmotstånd.7. Spä med mer vatten om ni vill ha en såsigare risotto.8. Vänd i riven ost som parmesan eller grano padano innan servering. Vidare kan du också ha i lite mer olivolja, salt och peppar.

Visningar: 469
Inlagt 2013-03-20 03:53:54