Receptbeskrivning
Rostad småpotatis i ugn med gräslök och honung
Ingredienser
för
1 kg potatis(ar) små med skal gärna delikatesspotatis)
2 msk balsamvinäger mörk
1 msk olivolja fruktig
1 msk flytande honung
1 st vitlöksklyfta(or) fint riven
0.5 msk flingsalt
svartpeppar från kvarn
0.5 dl gräslök finhackad
0.5 dl röd lök(ar) finhackad
flingsalt
2 msk balsamvinäger mörk
1 msk olivolja fruktig
1 msk flytande honung
1 st vitlöksklyfta(or) fint riven
0.5 msk flingsalt
svartpeppar från kvarn
0.5 dl gräslök finhackad
0.5 dl röd lök(ar) finhackad
flingsalt
Beskrivning
1. Sätt ugnen på ca 200 grader.
2. Blanda balsamicovinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en slät marinad.
3. Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen.
4. Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om ca 2-3 gånger undertiden.
5. Lägg upp i en skål, strö lite flingsalt, gräslök och rödlök över innan servering.
2. Blanda balsamicovinäger, olivolja, honung, riven vitlök, flingsalt och svartpeppar till en slät marinad.
3. Placera potatisen med ett jämt lager i en vid ugnsfast form. Häll över marinaden och blanda väl med potatisen.
4. Rosta potatisen ca 40-45 minuter eller tills den är mjuk i mitten. Rör om ca 2-3 gånger undertiden.
5. Lägg upp i en skål, strö lite flingsalt, gräslök och rödlök över innan servering.
Visningar: 514
Inlagt 2013-03-20 04:18:16

