Receptbeskrivning
Crêpes med karljohanssvamp
Ingredienser
för
1 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar
smör till stekning
olja till stekning
2 dl vispgrädde
0.5 dl finriven parmesanost
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar
smör till stekning
olja till stekning
Fyllning
1 l karljohanssvamp eller blandad skogssvamp (à 2 dl vispgrädde
Topping
1 mozzarella (1 motsvarar 125 g) 0.5 dl finriven parmesanost
Beskrivning
Vispa ihop mjöl, grädde, mjölk och 1/2 tsk salt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet.
Stek 8 tunna crêpes av smeten, ca 1/2 dl smet per styck, i smör i en stekpanna.
Fyllning:
Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs den i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 msk olja och stek tills svampen fått lite färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll på grädden och låt koka ihop ca 2 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Riv mozzarellan grovt. Blanda med parmesanen. Bred ut en klick svampfyllning på varje crêpe. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Strö över ostblandningen.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter, tills osten smält och fått lite färg.
Stek 8 tunna crêpes av smeten, ca 1/2 dl smet per styck, i smör i en stekpanna.
Fyllning:
Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs den i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 msk olja och stek tills svampen fått lite färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll på grädden och låt koka ihop ca 2 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.
Riv mozzarellan grovt. Blanda med parmesanen. Bred ut en klick svampfyllning på varje crêpe. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Strö över ostblandningen.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter, tills osten smält och fått lite färg.
Visningar: 367
Inlagt 2013-08-29 19:32:01

