Receptbeskrivning

Grönsakslasagne

Ingredienser för
200 g lasagneplattor (200 g motsvarar 9 stycken)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt t ex spansk peppar
1 st röd paprika
1 st zucchini (à ca 300 g)
1 st aubergine (à ca 300 g)
3 msk tomatpuré
2 burk krossade tomater (à 400 g)
2 msk finhackad färsk rosmarin
2 burk ricottaost (à 250 g)
3 dl riven ost
3 msk olivolja
1.5 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
ev grönsallad till servering


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.

Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin och tärna paprikan. Tärna zucchini och aubergine. Fräs grönsakerna i en kastrull/stekpanna i olja ca 5 minuter.

Tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater och rosmarin. Låt grönsaksröran koka ihop ca 15 minuter. Krydda med tsk salt och peppar.

Varva grönsaksröra, ricotta och lasagneplattor i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 4 portioner). Avsluta med röra och riven ost på toppen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.

Låt stå ca 10 minuter före servering. Servera gärna med en grönsallad.

Visningar: 537
Inlagt 2013-08-29 19:24:02