Receptbeskrivning
Pastagratäng ziti
Ingredienser
för
300 g pasta (t ex penne eller rigatoni)
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
300 g färsk salsicciakorv (gärna med salvia)
2 burk krossade tomater (Ã 400 g)
2 msk balsamvinäger
2 st mozzarella (Ã 125 g)
1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruk
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
ev rucola eller balsamvinäger till servering
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
300 g färsk salsicciakorv (gärna med salvia)
2 burk krossade tomater (Ã 400 g)
2 msk balsamvinäger
2 st mozzarella (Ã 125 g)
1 dl grovhackad basilika (1 dl motsvarar ca 1 kruk
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
ev rucola eller balsamvinäger till servering
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Klipp upp korvskinnet och smula ner korvfärsen i en varm stekpanna med olja. Stek färsen ca 2 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Stek ytterligare 2 minuter. Tillsätt krossade tomater och balsamvinäger. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Skär mozzarellan i skivor. Häll av pastan och blanda med såsen. Varva pasta, hälften av mozzarellan och basilika i en ugnssäker form. Toppa med resten av mozzarellan. Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuter.
Servera gärna med rucola och en balsamvinägerdressing.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Klipp upp korvskinnet och smula ner korvfärsen i en varm stekpanna med olja. Stek färsen ca 2 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Stek ytterligare 2 minuter. Tillsätt krossade tomater och balsamvinäger. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Skär mozzarellan i skivor. Häll av pastan och blanda med såsen. Varva pasta, hälften av mozzarellan och basilika i en ugnssäker form. Toppa med resten av mozzarellan. Tillaga mitt i ugnen 20–25 minuter.
Servera gärna med rucola och en balsamvinägerdressing.
Visningar: 666
Inlagt 2013-08-29 19:22:15

