Receptbeskrivning
Hemlagade gnocchi
Ingredienser
för
900 g fast potatis
2 st ägg
ca 3 dl vetemjöl + extra till utbakning
olivolja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 st ägg
ca 3 dl vetemjöl + extra till utbakning
olivolja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Beskrivning
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av, låt ånga av och pressa den genom potatispress.
Blanda potatisen med äggen och salt till ett mos. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig smet. Smeten ska vara ganska lös men kunna formas med hjälp av mjölade händer.
Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Rulla smeten till 3 cm tjocka rullar på mjölat underlag. Skär i 2 cm stora bitar. Tryck försiktigt till bitarna så att de blir lite platta. Koka några åt gången ca 5 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Stek dem i omgångar i olja i en stekpanna tills de fått gyllene färg, strax före servering. Krydda med salt och peppar.
Blanda potatisen med äggen och salt till ett mos. Arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig smet. Smeten ska vara ganska lös men kunna formas med hjälp av mjölade händer.
Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Rulla smeten till 3 cm tjocka rullar på mjölat underlag. Skär i 2 cm stora bitar. Tryck försiktigt till bitarna så att de blir lite platta. Koka några åt gången ca 5 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Stek dem i omgångar i olja i en stekpanna tills de fått gyllene färg, strax före servering. Krydda med salt och peppar.
Visningar: 194
Inlagt 2013-08-29 19:19:58

