Receptbeskrivning

Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar (glutenfri)

Ingredienser för
2 dl plockade basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
2.5 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
4 msk socker
finrivet skal av 1/2 apelsin
Till garnering
jordgubbar
basilika


  300 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 sekunder. Häll av och kyl genast i iskallt vatten.
Krama ut vätskan ur basilikabladen.

Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter.

Blanda i socker och apelsinskal. Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket (för 4 port). Blanda det med resten av gräddkoket. Låt stå ca 30 minuter.

Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar. Låt stelna i kylen 3–4 timmar.

Garnera med jordgubbar och basilika

Visningar: 180
Inlagt 2013-08-29 21:17:26