Receptbeskrivning
Basilikapannacotta med apelsin & jordgubbar (glutenfri)
Ingredienser
för
2 dl plockade basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
2.5 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
4 msk socker
finrivet skal av 1/2 apelsin
basilika
2.5 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
4 msk socker
finrivet skal av 1/2 apelsin
Till garnering
jordgubbar basilika
Beskrivning
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 sekunder. Häll av och kyl genast i iskallt vatten.
Krama ut vätskan ur basilikabladen.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter.
Blanda i socker och apelsinskal. Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket (för 4 port). Blanda det med resten av gräddkoket. Låt stå ca 30 minuter.
Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar. Låt stelna i kylen 3–4 timmar.
Garnera med jordgubbar och basilika
Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 sekunder. Häll av och kyl genast i iskallt vatten.
Krama ut vätskan ur basilikabladen.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter.
Blanda i socker och apelsinskal. Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket (för 4 port). Blanda det med resten av gräddkoket. Låt stå ca 30 minuter.
Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar. Låt stelna i kylen 3–4 timmar.
Garnera med jordgubbar och basilika
Visningar: 358
Inlagt 2013-08-29 19:17:26

