Receptbeskrivning

Mandelkladdkaka med hallonglasyr (glutenfri)

Ingredienser för
200 g kokt, kall potatis
2 dl mandelmjöl (à ca 40 g)
1 frp kokta kikärter (à 190 g)
0.5 dl rapsolja
3 st ägg
2 dl rårörsocker eller rörsocker
0.5 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
färska hallon till garnering
ev vispad grädde till servering
olja till formen
hallonglasyr
125 g frysta, tinade hallon
1 dl florsocker


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.

Pensla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med olja.

Skala och finriv potatisen. Häll av och skölj kikärterna. Mixa kikärter och olja till ett fint mos med stavmixer eller i matberedare.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp i en bunke. Blanda mandelmjöl och bakpulver i en annan bunke. Blanda ner potatis, kikärtsmos, limeskal och limejuice i äggvispet. Tillsätt mandelblandningen.

Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Ta ut kakan och låt svalna i formen.

Hallonglasyr:
Mixa hallonen med stavmixer eller i matberedare. Passera genom en finmaskig sil. Blanda hallonpurén med florsockret. Bred över kakan. Ställ i kylen och låt stelna något.

Garnera kakan med hallon. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Visningar: 319
Inlagt 2013-08-29 21:11:15