Receptbeskrivning

Lyxig kycklingpaj

Ingredienser för
1 st förgräddat pajskal à 24 cm i diameter
Fyllning
0.5 st grillad kyckling
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st liten zucchini (à ca 150 g)
2 dl marinerade soltorkade körsbärstomater
3 msk finstrimlad persilja
2 dl riven parmesanost
3 st marinerade kronärtskockshjärtan
1 msk olivolja
0.5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Äggsmet
3 st ägg
3 dl riven ost (3 dl motsvarar ca 150 g)
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
Topping
1.5 dl marinerade, gärna kärnfria, oliver
50 g lufttorkad skinka av parmatyp
flingsalt
svartpeppar
färsk basilika


  90 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Fyllning:
Plocka och skär kycklingköttet i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och zucchini i cm-stora bitar.

Fräs lök, zucchini och paprika i olja i en stekpanna ca 5 minuter. Ta från värmen. Blanda i kyckling, hälften av tomaterna, persilja, parmesan och salt och peppar.

Äggsmet:
Vispa ihop allt till äggsmeten med salt. Sätt ugnen på 200 ºC. Varva 2-3 lager med kycklingfyllning (för 1 paj) och äggsmet i det förgräddade pajskalet. Avsluta med att toppa pajen med kronärtskockor delade i bitar och resten av de hela soltorkade tomaterna.

Täck pajen med oljad aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 20 minuter tills äggsmeten har stannat och pajen fått fin färg.

Topping:
Toppa med oliver, skinka, flingsalt, svartpeppar och basilika vid servering.  

Visningar: 331
Inlagt 2013-08-29 21:04:15