Receptbeskrivning
Morotsglass med kanel
Ingredienser
för
1 dl morotsmarmelad
1 st vaniljstång, delad
3 st äggulor
0.5 dl socker
4 dl vispgrädde
0.75 tsk kanel
ev havreflarn till servering
1 st vaniljstång, delad
3 st äggulor
0.5 dl socker
4 dl vispgrädde
0.75 tsk kanel
ev havreflarn till servering
Beskrivning
Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Vispa äggulor, socker och vaniljfrön fluffigt i en bunke med elvisp. Vispa grädden fast i en annan bunke. Blanda ner morotsmarmelad och kanel i äggvispet. Vänd försiktigt ner grädden.
Häll smeten i en brödform klädd med plastfolie. Ställ i frysen 4 timmar. Ta fram ca 20 minuter före servering. Servera gärna med havreflarn.
Vispa äggulor, socker och vaniljfrön fluffigt i en bunke med elvisp. Vispa grädden fast i en annan bunke. Blanda ner morotsmarmelad och kanel i äggvispet. Vänd försiktigt ner grädden.
Häll smeten i en brödform klädd med plastfolie. Ställ i frysen 4 timmar. Ta fram ca 20 minuter före servering. Servera gärna med havreflarn.
Visningar: 412
Inlagt 2013-08-29 18:58:31

