Receptbeskrivning
Ingredienser för
4 dl vatten
7 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk salt
4/5 dl neutral olja t ex rapsolja
ev smör till servering


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka upp vatten.

Blanda vetemjöl, rågsikt och salt i en bunke. Tillsätt olja. Knåda in den jämnt i mjölet. Tillsätt lite vatten i taget, mängden vatten varierar så prova dig fram. Degen ska vara relativt hård och klibbfri. Knåda degen smidig. Låt vila ca 20 minuter.

Skär degen i bitar. Rulla varje till en boll. Platta ut, doppa i mjöl och kavla ut till runda plattor, ca 20 cm i diameter. Mjöla väl under kavlingen.

Grädda dem 1–2 minuter på varje sida i en torr och het stekpanna. Tryck försiktigt med stekspaden då och då under gräddningen. Bröden ska få små bruna fläckar på varje sida.

Bred ev lite smör på de nystekta bröden. De smakar bäst nystekta. Linda in bröden i en bakduk om de inte ska ätas genast. Serveras gärna till Currygryta.

Visningar: 270
Inlagt 2013-08-29 18:44:38