Receptbeskrivning
Laxcrêperulle
Ingredienser
för
1 st ägg
1.25 dl mjölk
1 dl mjöl
1 msk smält smör
2 msk purjolök, finhackad
smör till stekning
en nypa salt
125 g philadephiaost
150 g rökt lax
50 g laxrom
dill
1.25 dl mjölk
1 dl mjöl
1 msk smält smör
2 msk purjolök, finhackad
smör till stekning
en nypa salt
125 g philadephiaost
150 g rökt lax
50 g laxrom
dill
Beskrivning
1 Blanda ägg och mjöl smidigt.
2 Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Blanda i det smälta smöret.
3 Rör till sist ner den finhackade purjolöken. Täck bunken med plast och låt smeten stå och svälla i en timme.
4 Värm en stekpanna. Smält en klick smör och grädda fyra tunna crêpes på medelvärme. Låt dem svalna.
5 Skär laxen i långa strimlor cirka 10 cm långa och 6 mm breda. Bred philadelphiaosten på crêpesen och lägg ut laxstrimlorna.
6 Rulla ihop crêpesen och rulla in dem i plastfilm. Låt dem
ligga i kylen cirka en timme. Låt de inte ligga längre än 4 timmar i kylen.
7 Skär varje crêpe i 6 bitar med en tandad kniv. Låt plasten sitta kvar när du skär så håller rullen ihop lättare.
8 Tag bort plasten och garnera med en liten klick laxrom och lite dill.
2 Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Blanda i det smälta smöret.
3 Rör till sist ner den finhackade purjolöken. Täck bunken med plast och låt smeten stå och svälla i en timme.
4 Värm en stekpanna. Smält en klick smör och grädda fyra tunna crêpes på medelvärme. Låt dem svalna.
5 Skär laxen i långa strimlor cirka 10 cm långa och 6 mm breda. Bred philadelphiaosten på crêpesen och lägg ut laxstrimlorna.
6 Rulla ihop crêpesen och rulla in dem i plastfilm. Låt dem
ligga i kylen cirka en timme. Låt de inte ligga längre än 4 timmar i kylen.
7 Skär varje crêpe i 6 bitar med en tandad kniv. Låt plasten sitta kvar när du skär så håller rullen ihop lättare.
8 Tag bort plasten och garnera med en liten klick laxrom och lite dill.
Visningar: 208
Inlagt 2013-03-21 10:26:35

