Receptbeskrivning
Laxsnittar på tre sätt
Åsa Wibjörn via Recept.nu
Ingredienser
för
8 st rundlar, 3–4 cm, av rågbröd
2 msk crème fraiche
1.5 dl fint tärnad gurka
0.5 dl örtkryddad crème fraiche
4 kallrökt lax
8 st rundlar, 3–4 cm, av rågbröd
2 msk crème fraiche
1 st schalottenlök, finhackad
2 kallrökt lax i fina tärningar
2 gravad lax i fina tärningar
1 msk finhackad saltgurka
2 tabasco
lime
1 längdskuret rågbröd (landgång)
1 msk crème fraiche
3 kallrökt lax
8 st räkor
4 st oliver
0.5 st lime
2 msk crème fraiche
1.5 dl fint tärnad gurka
0.5 dl örtkryddad crème fraiche
4 kallrökt lax
8 st rundlar, 3–4 cm, av rågbröd
2 msk crème fraiche
1 st schalottenlök, finhackad
2 kallrökt lax i fina tärningar
2 gravad lax i fina tärningar
1 msk finhackad saltgurka
2 tabasco
lime
1 längdskuret rågbröd (landgång)
1 msk crème fraiche
3 kallrökt lax
8 st räkor
4 st oliver
0.5 st lime
Beskrivning
1. Laxros på gurkbäddBred crème fraiche på bröden och täck med finhackad gurka. Dela laxskivorna. Lägg på en klick örtkryddad crème fraiche och rulla ihop som en ”ros”. Ställ den på snittarna.
2. Laxtartar i miniformat: Bred lite crème fraiche på bröden. Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och fördela på bröden. Garnera med lime.
3. Laxsnitt med oliv: Kantskär brödet och bred på crème fraiche. Täck med laxskivorna. Skär med vass kniv i 8 fyrkanter. Garnera med räkor, oliver och lime.
2. Laxtartar i miniformat: Bred lite crème fraiche på bröden. Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och fördela på bröden. Garnera med lime.
3. Laxsnitt med oliv: Kantskär brödet och bred på crème fraiche. Täck med laxskivorna. Skär med vass kniv i 8 fyrkanter. Garnera med räkor, oliver och lime.
Visningar: 601
Inlagt 2013-03-21 10:25:51

