Receptbeskrivning

Choklad- och lavendel Cupcakes

Ingredienser för
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
1 msk lavendel (färsk eller torkad)
2 msk kallt kaffe
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.
5. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket.
6. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
7. Rör ner chokladen i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.


Visningar: 158
Inlagt 2012-01-18 15:13:59