Receptbeskrivning

Räkor med curry och tomat

Ingredienser för
skalade räkor
pasta (gärna farfalle)
0.5 purjolök
1 rött äpple
1 msk curry
1 msk smör (eller margarin)
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tina räkorna.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och strimla purjolöken. Skär äpplet i tärningar.
Fräs purjo, äpple och curry hastigt i matfettet. Blanda i pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega. Servera med pasta och gärna en sallad.

Visningar: 261
Inlagt 2013-03-21 15:46:36