Receptbeskrivning

Stora pannbiffar med champinjoner

Ingredienser för
6 st bakpotatisar
1 msk olja
salt och peppar
500 g nötfärs
0.5 dl vatten
2 msk senap
1 tsk smör eller margarin
0.5 st purjolök
250 g champinjoner
1 dl lätt crème fraiche
2 dl mjölk
1 tsk basilika


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 200˚C.

Tvätta och klyfta potatisen. Vänd den i 1/2 msk olja, salt och peppar på en plåt. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter.

Blanda nötfärsen med vatten, senap, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till en stor biff. Stek den i matfettet i en stekpanna under lock på medelvärme ca 7 minuter. Vänd med hjälp av en skärbräda eller locket och stek ytterligare ca 7 minuter på andra sidan.

Skölj och strimla purjolöken och låt den rinna av ordentligt. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Stek svampen i 1/2 msk olja på högsta värme och tillsätt purjolöken efter 5 minuter. Sänk temperaturen något och stek ytterligare ca 5 minuter.

Stäng av värmen och tillsätt crème fraiche, mjölk och basilika och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffen med svampen på toppen och klyftpotatis.

Visningar: 123
Inlagt 2013-08-29 20:37:58