Receptbeskrivning

Stekt lax med potatis- och blomkålsmos

Ingredienser för
900 g mjölig potatis
250 g blomkål
2 dl mjölk
1.5 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 st citron
0.5 st gurka
170 g majskorn
2 msk hackad dill
600 g laxfilé
0.5 msk olja


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 150˚C.

Skala potatisen och koka den i rikligt med saltat vatten. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i potatisvattnet när det återstår ca 10 minuter av potatisens koktid.

Häll av vattnet. Stöt sönder och vispa med elvisp, späd med varm mjölk och matfettet. Smaka av med salt och peppar.

Dela citronen och pressa ena halvan och skär den andra i klyftor.

Skölj och skär gurkan i tärningar och blanda med majs, 1 msk citronsaft och dill. Krydda med salt och peppar.

Bryn laxen i oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in den mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.

Servera laxen med potatis- och blomkålsmoset och gurksalladen.

Visningar: 335
Inlagt 2013-08-29 20:35:49