Receptbeskrivning

Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Ingredienser för
900 g fast potatis
Ättikslag
2 msk ättiksprit , 12%
2 msk strösocker
1 dl vatten
0.5 st gurka
2 msk hackad persilja
salt och peppar
Biffar
2 dl mjölk , gärna 1,5%
0.5 dl ströbröd
400 g kycklingfärs
1 st ägg
170 g majskorn
1 msk smör eller margarin
Sås
0.5 tsk majsstärkelse (maizena)
1.5 st matlagningsgrädde
0.5 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1/2 hönsbuljongtärning motsvarar 2 msk kycklingfond)
2 tsk soja


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Koka potatisen i saltat vatten.

Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör tills sockret löst sig.

Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner. Vänd ner persiljan precis före servering. Salta och peppra.

Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra biffar. Stek dem i matfettet i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70˚C. Ta upp biffarna ur stekpannan.

Blanda majsstärkelsen med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan.

Lägg biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter. Servera kycklingbiffarna med potatisen och gurkan.

Visningar: 308
Inlagt 2013-08-29 20:32:06