Receptbeskrivning
Prinsens crêpes
Ingredienser
för
200 g skalade räkor
16 st frysta pannkakor (16 pannkakor motsvarar 800g)
0.33 st purjolök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2.5 tsk majsstärkelse (maizena
1.5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk dill
salt och peppar
1 dl riven ost
2 st tomater
65 g machesallad
1 msk balsamvinäger
16 st frysta pannkakor (16 pannkakor motsvarar 800g)
0.33 st purjolök
250 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
2.5 tsk majsstärkelse (maizena
1.5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 msk dill
salt och peppar
1 dl riven ost
2 st tomater
65 g machesallad
1 msk balsamvinäger
Beskrivning
Tina räkorna och pannkakorna. Sätt ugnen på 225˚C.
Ansa och skiva purjolöken och champinjonerna.
Bryn i matfettet i en panna. Blanda majsstärkelsen med grädden. Rör ner den och mjölken i pannan och låt det koka upp under omrörning. Dra pannan av värmen.
Krama ur räkorna ordentligt och blanda ner dem och dillen i pannan. Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Toppa med osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skölj och skär tomaterna i bitar och blanda med salladen och vinägern. Krydda med salt och peppar. Servera crêpes med salladen.
Ansa och skiva purjolöken och champinjonerna.
Bryn i matfettet i en panna. Blanda majsstärkelsen med grädden. Rör ner den och mjölken i pannan och låt det koka upp under omrörning. Dra pannan av värmen.
Krama ur räkorna ordentligt och blanda ner dem och dillen i pannan. Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Toppa med osten. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skölj och skär tomaterna i bitar och blanda med salladen och vinägern. Krydda med salt och peppar. Servera crêpes med salladen.
Visningar: 260
Inlagt 2013-08-29 18:27:04

