Receptbeskrivning

Sejpanna med fänkål och tomat

Ingredienser för
4 prt ris eller annat gryn
400 g sejfilé
0.75 st purjolök
1 st fänkål
2 st morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
500 g finkrossade tomater
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller fond
1 st apelsin
1.5 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
3 msk dill


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Tina fisken. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.

Ansa och strimla purjolöken och fänkålen grovt. Skala och skiva morötterna. Fräs grönsakerna i matfettet en stund. Rör ner curryn och tomatpurén och stek ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och vatten samt smula ner buljongtärningen.

Riv skalet från halva apelsinen, pressa ur saften och vänd ner i grytan tillsammans med crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.

Skär fisken i stora bitar och lägg ner i grytan. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 5 minuter.

Strö över dillen. Servera sejpannan med ris eller annat gryn och gärna en sallad.

Visningar: 1022
Inlagt 2013-08-29 18:24:14