Receptbeskrivning
Gremolatamarinerade grönsaker
Ingredienser
för
1 st röd paprika
1 st zucchini
2 st morötter
250 g broccoli
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1 dl finhackad färsk persilja
1 st zucchini
2 st morötter
250 g broccoli
3 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1 dl finhackad färsk persilja
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Dela, kärna ur och klyft röd paprika. Skiva zucchini. Skala och skär morötter i slantar. Dela broccoli i buketter. Strimla broccolistjälken. Blanda alla grönsaker på en plåt med 1/3 av olivoljan. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
Riv skalet av citron och pressa saften ur halva citronen. Skala och riv vitlöksklyftor. Blanda med finhackad färsk persilja och resten av olivoljan. Blanda grönsakerna med gremolatan och låt svalna.
Förvara i kyl. Hållbarhet upp till 3 dagar.
Dela, kärna ur och klyft röd paprika. Skiva zucchini. Skala och skär morötter i slantar. Dela broccoli i buketter. Strimla broccolistjälken. Blanda alla grönsaker på en plåt med 1/3 av olivoljan. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
Riv skalet av citron och pressa saften ur halva citronen. Skala och riv vitlöksklyftor. Blanda med finhackad färsk persilja och resten av olivoljan. Blanda grönsakerna med gremolatan och låt svalna.
Förvara i kyl. Hållbarhet upp till 3 dagar.
Visningar: 252
Inlagt 2013-08-29 18:19:35

