Receptbeskrivning

Köttfärsomelett i ugn

Ingredienser för
400 g köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st gul lök(ar)
3 msk vatten
1.5 msk tomatpuré
timjan
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
2 dl riven ost
1 dl grädde
0.5 dl crème fraiche


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.

4. Fördela köttfärsen i formen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över omeletten. Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Recept: Mia Troberg ElonqFoto: Bj?rn Lindahl/Aftonbladet



Näringsinnehåll:
Kalorier: 503 kcal
Kolhydrater: 4 g
Protein: 33 g
Fett: 39 g






Foto: Bj?rn Lindahl/Aftonbladet

Visningar: 516
Inlagt 2013-03-21 23:38:15