Receptbeskrivning

Fläskfilé med het grönpepparsås

Ingredienser för
kg fläskfilé
salt och peppar
sås:
1 liten gul lök, finhackad
1 dl buljong
3 dl rött vin
2 msk grönpeppar
3 msk hackad persilja
1 msk smör
1 msk vetemjöl
smör att steka i
tillbehör:
bakad potatis


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fräs löken mjuk med lite matfett. Späd med buljong och vin och koka ihop till 2/3. Tillsätt grönpeppar och persilja. Knåda ihop smör och mjöl till en kula och vispa ner i såsen. Koka 10 minuter. Smaka av.
2. Putsa filén, krydda och bryn den runtom i lite smör. Sänk värmen och stek köttet klart ca 20 minuter, vänd filén under tiden.
3. Skiva filén och servera den med såsen och bakad potatis.

Visningar: 1426
Inlagt 2013-03-22 11:16:53