Receptbeskrivning
Fläskfilé med het grönpepparsås
Sissi Abazi via Recept.nu
Ingredienser
för
kg fläskfilé
salt och peppar
sås:
1 liten gul lök, finhackad
1 dl buljong
3 dl rött vin
2 msk grönpeppar
3 msk hackad persilja
1 msk smör
1 msk vetemjöl
smör att steka i
tillbehör:
bakad potatis
salt och peppar
sås:
1 liten gul lök, finhackad
1 dl buljong
3 dl rött vin
2 msk grönpeppar
3 msk hackad persilja
1 msk smör
1 msk vetemjöl
smör att steka i
tillbehör:
bakad potatis
Beskrivning
1. Fräs löken mjuk med lite matfett. Späd med buljong och vin och koka ihop till 2/3. Tillsätt grönpeppar och persilja. Knåda ihop smör och mjöl till en kula och vispa ner i såsen. Koka 10 minuter. Smaka av.
2. Putsa filén, krydda och bryn den runtom i lite smör. Sänk värmen och stek köttet klart ca 20 minuter, vänd filén under tiden.
3. Skiva filén och servera den med såsen och bakad potatis.
2. Putsa filén, krydda och bryn den runtom i lite smör. Sänk värmen och stek köttet klart ca 20 minuter, vänd filén under tiden.
3. Skiva filén och servera den med såsen och bakad potatis.
Visningar: 1506
Inlagt 2013-03-22 11:16:53

