Receptbeskrivning
Potatisgnocchi med broccoli och mandel
Ingredienser
för
2 förpackningar potatisgnocchi (á 500 g)
1 msk smör
1 citron, rivet skal
2 dl grovriven parmesanost
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka basilika
50 g sötmandel
250 g broccoli
1 burk svarta bönor (400 g)
2 tomater
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt
1 msk smör
1 citron, rivet skal
2 dl grovriven parmesanost
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka basilika
50 g sötmandel
250 g broccoli
1 burk svarta bönor (400 g)
2 tomater
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt
Beskrivning
1. Sallad: Skålla och skala mandeln. Bryt broccolin i buketter och skiva stjälken. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Tärna tomaterna.
2. Stek mandeln i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge. Stek broccolin i stekpannan ca 4 min. Tillsätt bönor och tomater och låt dem fräsa med ca 1 minut. Stänk över citronsaften och strö på salt.
Blanda i mandeln.
3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. Stek gnocchin i smör i en stekpanna ca 2 min. Blanda i citronskal och ost. Krydda med peppar. Repa bladen från basilikan och blanda ner dem i gnocchin.
4. Servera gnocchin med den varma salladen
2. Stek mandeln i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge. Stek broccolin i stekpannan ca 4 min. Tillsätt bönor och tomater och låt dem fräsa med ca 1 minut. Stänk över citronsaften och strö på salt.
Blanda i mandeln.
3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. Stek gnocchin i smör i en stekpanna ca 2 min. Blanda i citronskal och ost. Krydda med peppar. Repa bladen från basilikan och blanda ner dem i gnocchin.
4. Servera gnocchin med den varma salladen
Visningar: 849
Inlagt 2013-03-22 13:11:52

