Receptbeskrivning

Minipizzor *rawish* + (3 förslag till fyllning)

Ingredienser för
.........botten.........
200 g mandel
2 tsk fiberhusk
tsk salt
tsk bakpulver
dl vatten
1 ägg
....ajvar & fetaostpizza..... (gräddas 15min)
2 dl ajvar relish (breds på bottnarna)
100 g fetaost (i små bitar)
1 rödlök (skalad och skivad)
10 svarta oliver (skivade)
1 msk mandelspån (topping)
2 dl ruccola (läggs på efter gräddning)
....tomat- & peccorinopizza.... (gräddas ej)
dl röd pesto (breds på pizzan. recept här på m&m)
50 g pecorinoost (skivas tunt)
250 g vilda tomater (sköljs och skivas tunt)
10 basilikablad (varva med tomatskivorna vid fördelning)
50 g pinjenötter (rostas och strös över pizzan sist)
.....rödbets- & chèvrepizza..... (gräddas 15 min)
1 dl ruccolacrème (breds på pizzan. recept här på m&m)
2 rödbetor (skalas och skivas)
4 skivor chèvreost (fördelas tillsammans med rödbetorna)
1 msk honung (ringlas över)
dl valnötter (krossas. topping)
1 tsk timjan (topping)
2 dl bladspenat (läggs på efter gräddning)


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ugnen 225 grader.

Mixa mandeln till fint mjöl.
Blanda mandelmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en skål.
Tillsätt vatten och uppvispat ägg och rör till jämn smet.
Låt svälla i 5 min.
Baka ut degen till 4 minipizzor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Förbered en av fyllningarna under tiden.

Visningar: 297
Inlagt 2013-03-22 16:19:16