Receptbeskrivning

Rostad paprikasoppa med gojibär och krasse

Ingredienser för
4 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
4 gula tomater
1 msk olivolja
5 dl vatten
1 msk lantbuljong, pulver
salt och svartpeppar
....dekoration....
gojibär
klippt krasse


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ugnen 250 grader.

Dela och kärna ur paprikorna. Lägg paprikorna med snittytorna ned mot plåten och ugnsrosta dom tillsde är mjuka och skalet har fått färg.Dra av skalen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
Bryn lök och vitlök med lite olja.
Tillsätt tomaterna och paprikorna och låt steka i några minuter.
Häll på vatten och buljong. Låt koka i 5 min.
Mixa soppan och smaka av med salt och svartpeppar.
Häll upp i soppskålar och toppa med gojibär och krasse.

Visningar: 569
Inlagt 2013-03-22 16:01:19