Receptbeskrivning

Mandelkakor med dadelfyllning

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
En sats på 12 kakor:
3 dl mandelmjöl
2 msk kokossocker
1/4 tsk vaniljpulver
en nypa salt
2 msk kokosolja
1 ägg (eller 1/2 dl äggvita)
5-6 dadlar

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

I en liten skål, blanda mandelmjöl, socker, vaniljpulver och salt. I en större skål, blanda kokosolja och ägg. Häll i den torra blandningen och blanda tills degen är jämn och fin. Forma till en stor boll som du lindar in i plastfolie och lägger i frysen i 20 minuter.

Medan degen är i frysen: kärna ur dadlarna (har de “skal” så pilla bort så mycket du kan) och rulla ihop till en enda dadel-klump. Dela i 12 bitar och rulla till små bollar.

Efter 20 minuter, ta ut och dela degen i 12 delar, rulla och platta till. Lägg i en dadel-boll på varje deg-platta, vik ihop och rulla till en boll. Se till så dadelfyllningen inte kikar fram. Platta till bollarna en aning och grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, låt svalna en aning och njut!

Visningar: 248
Inlagt 2013-03-22 17:21:37