Receptbeskrivning
Chocolate chip cookie dough- kaka
Ingredienser
för
Beskrivning
500 g kokade, avrunna kikärtor
2,4 dl havregryn
4 msk äppelmos
3 msk olja (naturell, jag använde kokosolja)
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1,5 dl stevia strö (alternativt 3,5 dl brunt socker)
100 g hackad mörk choklad (eller 2,4 dl kakaonibs)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser utom chokladen/kakaonibs i en matberedare. Äger du ingen matberedare funkar mixer, men börja då förslagsvis med enbart kikärtor tills du har en jämn smet, för att sedan tillsätta övriga ingredienser (utom chokladen).
Det blir en rätt tjock och svårhanterlig smet så kör du med mixer är det enklast att göra “grovjobbet” i den, för att sedan i en bunke mixa lite till med stavmixer.
Rör ner choklad/kakaonibs och för över i en smörjd ugnsform med löstagbara kanter. Grädda i 30-40 minuter och låt sedan svalna i 10 minuter innan du tar loss kakan från kanterna. Servera som den är, eller med en kula vaniljglass
2,4 dl havregryn
4 msk äppelmos
3 msk olja (naturell, jag använde kokosolja)
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1,5 dl stevia strö (alternativt 3,5 dl brunt socker)
100 g hackad mörk choklad (eller 2,4 dl kakaonibs)
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser utom chokladen/kakaonibs i en matberedare. Äger du ingen matberedare funkar mixer, men börja då förslagsvis med enbart kikärtor tills du har en jämn smet, för att sedan tillsätta övriga ingredienser (utom chokladen).
Det blir en rätt tjock och svårhanterlig smet så kör du med mixer är det enklast att göra “grovjobbet” i den, för att sedan i en bunke mixa lite till med stavmixer.
Rör ner choklad/kakaonibs och för över i en smörjd ugnsform med löstagbara kanter. Grädda i 30-40 minuter och låt sedan svalna i 10 minuter innan du tar loss kakan från kanterna. Servera som den är, eller med en kula vaniljglass
Visningar: 457
Inlagt 2013-03-22 17:32:01

