Receptbeskrivning
Pb&j-cheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Botten:
400 g kokade, avrunna kikärtor
2 dl havregryn
4 msk äppelmos
3 msk olja (naturell, jag använde kokosolja)
2 msk mjöl (jag använde soyamjöl)
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1,5 dl socker (eller sötning motsvarande den mängden socker)
4-5 msk jordnötssmör (smaka av)
Blanda alla ingredienser utom mjölet och oljan i en matberedare eller mixer och mixa till en jämn smet. Över i en skål och tillsätt olja och mjöl, knåda sedan till en deg med händerna. Jag lät min deg vila i kylen över natten men det är nog inte nödvändigt. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter och nagga botten med en gaffel. Grädda skalet i 175 grader i 5 minuter.
Hallon-fyllningen:
2/5 av en 350 g silkestofu-förpackning (resten till andra lagret)
önskad mängd hallon (jag hade i ca 2 dl)
5 msk kvarg
3 msk proteinpulver med vaniljsmak
1/2 tsk vaniljpulver
Mixa alla ingredienser med stavmixer och bred ut över det förgräddade skalet. In i ugnen i 20-25 minuter (fortfarande 175 grader) och håll koll, om kakan får för mycket färg så lägg över en bit folie. Under tiden, gör PB-fyllningen:
PB-fyllningen:
3/5 av en 350 g silkestofu-förpackning
2/3 banan
3 msk jordnötssmör
1/2 tsk carob-pulver
ev. lite sötning (smaka av!)
Mixa ihop allt med stavmixer och låt sedan “stå till sig” i kylen, medan kakan gräddas klart och svalnar av. När kakan har svalnat, bred på PB-fyllningen och ställ i kylen.
400 g kokade, avrunna kikärtor
2 dl havregryn
4 msk äppelmos
3 msk olja (naturell, jag använde kokosolja)
2 msk mjöl (jag använde soyamjöl)
2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1,5 dl socker (eller sötning motsvarande den mängden socker)
4-5 msk jordnötssmör (smaka av)
Blanda alla ingredienser utom mjölet och oljan i en matberedare eller mixer och mixa till en jämn smet. Över i en skål och tillsätt olja och mjöl, knåda sedan till en deg med händerna. Jag lät min deg vila i kylen över natten men det är nog inte nödvändigt. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter och nagga botten med en gaffel. Grädda skalet i 175 grader i 5 minuter.
Hallon-fyllningen:
2/5 av en 350 g silkestofu-förpackning (resten till andra lagret)
önskad mängd hallon (jag hade i ca 2 dl)
5 msk kvarg
3 msk proteinpulver med vaniljsmak
1/2 tsk vaniljpulver
Mixa alla ingredienser med stavmixer och bred ut över det förgräddade skalet. In i ugnen i 20-25 minuter (fortfarande 175 grader) och håll koll, om kakan får för mycket färg så lägg över en bit folie. Under tiden, gör PB-fyllningen:
PB-fyllningen:
3/5 av en 350 g silkestofu-förpackning
2/3 banan
3 msk jordnötssmör
1/2 tsk carob-pulver
ev. lite sötning (smaka av!)
Mixa ihop allt med stavmixer och låt sedan “stå till sig” i kylen, medan kakan gräddas klart och svalnar av. När kakan har svalnat, bred på PB-fyllningen och ställ i kylen.
Visningar: 274
Inlagt 2013-03-22 17:37:56

