Receptbeskrivning

Chokladkaka med honungsrostade pekannÖtter och havssalt

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Kakan:
2-3 dl kakao (beroende på hur stark chokladsmak som önskas)
3 mogna avocado
2 dl dadelpuré (se nedan)
2 dl silkestofu
6 ägg
5 äggvitor (inte riktigt 2 dl)
1 dl vatten
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
Frosting:
1-2 dl kakao (beroende på hur stark chokladsmak som önskas)
1 dl dadelpuré
1,5 dl silkestofu
4 msk kokosolja
1 dl varmt vatten
Honungsrostade pekannötter med havssalt:
pekannötter (ca 80-100 g)
1 msk fett (kokos, smör eller rapsolja)
2 msk honung

Sätt ugnen på 190 grader, och klä botten en form med löstagbara kanter med aluminiumfolie. Sätt på kanterna, spänn fast och vik upp folien på utsidan av formen.
Mixa avocado och dadelpuré till en jämn smet, tillsätt äggen och fortsätt mixa. Tillsätt sedan resten och häll smeten i formen.
Grädda i ungefär 30 minuter, håll koll på ytan och täck med aluminiumfolie om den det behövs.
Stäng av värmen och låt kakan stå kvar i ugnen en halvtimme.
Låt sedan svalna utanför ugnen, och slutligen ”stå till sig” i kylen, tills helt svalnad.
Mixa allt utom kakao till frostingen, när den är slät tillsätt kakao, lite i taget. Låt också den stå till sig i kylen ett tag. Rosta under tiden nötterna i fettet, tillsätt honung och havssalt mot slutet och sprid sedan ut på ett bakplåtspapper för att svalna och torka.
Vänd kakan upp och ned på ett serveringsfat, häll frostingen mitt på och bred ut mot sidorna. Toppa med de rostade nötterna

Såhär gör du dadelpuré:
Lägg dadlar i en burk, fyll upp med vatten och låt stå i kylen några timmar. Häll av vattnet och mixa till en slät puré. Supergott att bre på macka, ha i gröten eller i bars.

Visningar: 389
Inlagt 2013-03-22 18:05:36