Receptbeskrivning
Chocolate-mint-fudge-mini-pies
Ingredienser
för
Beskrivning
Pajdeg:
2 dl mald mandel
1 dl havregryn
4 msk dadelpuré
2 msk stevia strö
2 msk mjölk
Chokladfudge:
1 paket silkestofu
5 tsk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk mjölk
1/8 tsk salt
1/4 tsk pepparmints-arom
2 dl hackad choklad (100 g)
ev. sötning
Börja med pajdegen; Rosta havregryn och mald mandel i torr stekpanna tills de fått fin yta. Låt svalna och rör sedan i resten av ingredienserna. Tryck ut i muffinsformar och ställ åt sidan medan du gör chokladfudgen.
Chokladfudge; Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna en aning och mixa alla ingredienser utom pepparmints-aromet till en slät smet.
Smaka sedan av med pepparminten, tillsätt lite i taget tills smeten får önskad smak. Önskas sötare smak tillsätt valfri sötning (jag hade riktigt bitter, mörk choklad så jag ville definitivt tillsätta lite sötma).
Fördela smeten i de pajdegsbeklädda formarna, och ställ in i kylen. De blir bara godare och godare desto längre de “står till sig”.
Toppa med en enkel protein-glasyr som jag vispade ihop av proteinpulver, kvarg, vatten och grön karamell-färg.
2 dl mald mandel
1 dl havregryn
4 msk dadelpuré
2 msk stevia strö
2 msk mjölk
Chokladfudge:
1 paket silkestofu
5 tsk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk mjölk
1/8 tsk salt
1/4 tsk pepparmints-arom
2 dl hackad choklad (100 g)
ev. sötning
Börja med pajdegen; Rosta havregryn och mald mandel i torr stekpanna tills de fått fin yta. Låt svalna och rör sedan i resten av ingredienserna. Tryck ut i muffinsformar och ställ åt sidan medan du gör chokladfudgen.
Chokladfudge; Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna en aning och mixa alla ingredienser utom pepparmints-aromet till en slät smet.
Smaka sedan av med pepparminten, tillsätt lite i taget tills smeten får önskad smak. Önskas sötare smak tillsätt valfri sötning (jag hade riktigt bitter, mörk choklad så jag ville definitivt tillsätta lite sötma).
Fördela smeten i de pajdegsbeklädda formarna, och ställ in i kylen. De blir bara godare och godare desto längre de “står till sig”.
Toppa med en enkel protein-glasyr som jag vispade ihop av proteinpulver, kvarg, vatten och grön karamell-färg.
Visningar: 360
Inlagt 2013-03-22 18:08:00

