Receptbeskrivning
Fröknäcke med quinoa tricolore, mandel och chiafrön
Ingredienser
för
Beskrivning
Originalrecept:
http://bloggaromtraning.se/roethlisberger/category/kost/recept/lunchmiddag/page/4/
För 1 stor plåt (eller om man som jag har plåt variant: mindre, så blir det två) :
1/4 dl chiafrön
1/4 dl linfrön
1/5-1 dl vatten
1-1,5 dl valfria nötter och frön (jag körde på mandel, melonkärnor och solrosfrön)
3/4 dl quinoa + 1,5 dl vatten (dubbelt så mycket, följ anvisningar på paketet)
flingsalt + ev. smaksättning
Blötlägg chiafrön och linfrön i vattnet och låt bli geléaktigt. Kokoa quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna lite. Mixa nötter och frön, och blanda sedan ihop allting. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och skåra (så får du fina bitar från början, istället för att försöka bryta itu det stora knäcket först efter gräddning). Strö över salt och ev. smaksättning, grädda i varmluftsugn på 140 grader (någonstans mellan 130 och 150 grader är lagom) i 30-60 minuter (beroende på ugn)
http://bloggaromtraning.se/roethlisberger/category/kost/recept/lunchmiddag/page/4/
För 1 stor plåt (eller om man som jag har plåt variant: mindre, så blir det två) :
1/4 dl chiafrön
1/4 dl linfrön
1/5-1 dl vatten
1-1,5 dl valfria nötter och frön (jag körde på mandel, melonkärnor och solrosfrön)
3/4 dl quinoa + 1,5 dl vatten (dubbelt så mycket, följ anvisningar på paketet)
flingsalt + ev. smaksättning
Blötlägg chiafrön och linfrön i vattnet och låt bli geléaktigt. Kokoa quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna lite. Mixa nötter och frön, och blanda sedan ihop allting. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och skåra (så får du fina bitar från början, istället för att försöka bryta itu det stora knäcket först efter gräddning). Strö över salt och ev. smaksättning, grädda i varmluftsugn på 140 grader (någonstans mellan 130 och 150 grader är lagom) i 30-60 minuter (beroende på ugn)
Visningar: 1264
Inlagt 2013-03-22 18:27:02

