Receptbeskrivning

Squashbröd

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Till en liten kaka behöver du: (gör du en normalstor form, dubbla receptet)

110 g riven squash (ca 1,5-2 dl)
0,5 dl sojamjöl
0,5 dl fullkorns vetemjöl
0,2 dl pofiber
1 skopa proteinpulver (naturell, eller ev. med vanilj)
0,8 dl kokossocker (eller annat brunt socker)
2-3 äggvitor (eller 1-2 hela ägg) – beror lite på storleken
0,5 dl olivolja
20 gram hasselnötter (ungefär 2 msk)
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
en nypa salt
1 -knapp- tsk kanel
1 nypa muskotnöt
1 tsk vaniljpulver (uteslut om du använder smaksatt proteinpulver)

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form. Blanda torra ingredienser i en skål. Mixa hasselnötterna och ställ åt sidan. Mixa sedan äggvita, socker och olivolja i några minuter tills det “fluffat till” sig lite. Rör ner den torra blandningen, mixa försiktigt lite till – övermixa inte. I med squashen och hasselnötterna och mixa ännu lite till. Häll smeten i formen och grädda tills en provsticka kommer ut torr (vilket är ungefär i 20 minuter med liten form, och 40-45 minuter med normalstor form). Låt svalna i 10 minuter innan du lossar kakan från formen och låter den svalna helt.

Visningar: 604
Inlagt 2013-03-22 18:30:50