Receptbeskrivning
Rödbetspesto
Ingredienser
för
Beskrivning
Rödbetspesto (blir cirka 3-4 dl)
350-400 g kokta rödbetor
2 vitlöksklyftor
5 msk rostade solroskärnor (eller någon nöt! Rostade)
1 msk balsamvinäger
1 dl färsk basilika (“tryck till” bladen lite, mycket basilika är gott!)
1/2-1 dl olivolja
upp till 1,5 dl vatten (tillsätt lite i taget)
Koka rödbetorna och låt dem svalna. Det finns torrostade solroskärnor att köpa för den late (dit hör jag ja) annars rostar du dem (eller nötterna, vad du nu väljer att använda) i ugnen. Mixa allt till en någorlunda jämn röra.
350-400 g kokta rödbetor
2 vitlöksklyftor
5 msk rostade solroskärnor (eller någon nöt! Rostade)
1 msk balsamvinäger
1 dl färsk basilika (“tryck till” bladen lite, mycket basilika är gott!)
1/2-1 dl olivolja
upp till 1,5 dl vatten (tillsätt lite i taget)
Koka rödbetorna och låt dem svalna. Det finns torrostade solroskärnor att köpa för den late (dit hör jag ja) annars rostar du dem (eller nötterna, vad du nu väljer att använda) i ugnen. Mixa allt till en någorlunda jämn röra.
Visningar: 616
Inlagt 2013-03-22 18:34:35

