Receptbeskrivning

Oxfilé med palsternackspuré

Ingredienser för
oxfilé
4 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 kalvfond
1 vatten
0.5 msk maizena majsstärkelse
16 körsbärstomater
100 g fetaost
16 oliver
4 vårlökar
1 kruka dragon
0.5 msk olivolja
salt och peppar
800 g palsternacka
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Receptet är avsett för 4 portioner. Sätt ugnen på 175°C. Bryn oxfilén runt om i en stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg filén på en ugnsplåt. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem ovanpå filén. Klicka på smöret överst. Stek färdigt i ugnen i ca 15 minuter, till en innertemperatur på 58°C för rött/rosa kött. Palsternackspuré: Skala palsternackorna och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i mjölken. Häll av mjölken och spara den. Mixa palsternackorna till en slät puré. Späd med mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Sila av skyn från oxfilén och koka ihop med kalvfond och vatten. Red av med maizena. Halvera cocktailtomaterna och bryt fetaosten i mindre bitar. Skiva vårlöken och blanda med tomater, fetaost och hackad dragon. Häll över olivoljan och 1 krm peppar. För alla Rätten är glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkfri: ersätt smör med mjölkfritt margarin. Byt mjölken mot mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre. Välj mjölkfri buljongtärning i stället för kalvfond. Byt fetaosten mot tofu.

Visningar: 552
Inlagt 2013-03-22 22:12:47