Receptbeskrivning

Saffranskyckling med Blomkålsris LCHF

Ingredienser för
0.5 frp saffran
2 msk vatten
1 st gul lök
600 g kyckling kött
salt & peppar
1 st blomkål
50 g smör
3 msk tranbär


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1.Häll saffran i 2 msk hett vatten så att saffranet löser upp sig.Låt stå minst en halvtimme.
2.Hacka löken och fräs i fett.
3.Dela kycklingköttet i bitar och fräs tillsammans med löken.Tillsätt saffransvattnet och låt puttra.
4.Riv blomkålen grovt och koka i 2 min i lättsaltat vatten.Sila av vattnet.
5.Smält smöret.Blanda saffranskycklingen med blomkålen och det smälta smöret. Smaka av med salt och peppar.
6.Dekorera med tranbären på toppen.

Visningar: 167
Inlagt 2013-03-23 10:14:42