Receptbeskrivning
			
			
			
			Saffranspannkaka
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						Beskrivning
					
						4-6 port-40 minuter
1 paket (1/2 g) saffran
2 msk socker
1/2 tsk kanel
2 dl mjölk
1 liter färdigkokt risgrynsgröt
3 ägg
1 dl sötmandel
Ugn 200grader
Blanda torra ingredienser
Rör ned i risgröten
Vänd ner ett ägg i taget
Smörj en 2 l form och häll ber smeten
Grädda nere i ugnen tills kakan stelnat
Skaka formen o kolla om kakan skvalpar, o testa med sticka om kakan är torr
Servera ljummen med bär, grädde o sylt
Det blir Ålandskaka om du ersätter saffran med 1,5 tsk kardemumma
										1 paket (1/2 g) saffran
2 msk socker
1/2 tsk kanel
2 dl mjölk
1 liter färdigkokt risgrynsgröt
3 ägg
1 dl sötmandel
Ugn 200grader
Blanda torra ingredienser
Rör ned i risgröten
Vänd ner ett ägg i taget
Smörj en 2 l form och häll ber smeten
Grädda nere i ugnen tills kakan stelnat
Skaka formen o kolla om kakan skvalpar, o testa med sticka om kakan är torr
Servera ljummen med bär, grädde o sylt
Det blir Ålandskaka om du ersätter saffran med 1,5 tsk kardemumma
Visningar: 395
Inlagt 2013-03-23 22:29:41
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min