Receptbeskrivning
Saffranskyckling med Blomkålsris LCHF
Ingredienser
för
0.5 frp saffran
2 msk vatten
1 st gul lök
600 g kyckling kött
salt & peppar
1 st blomkål
50 g smör
3 msk tranbär
2 msk vatten
1 st gul lök
600 g kyckling kött
salt & peppar
1 st blomkål
50 g smör
3 msk tranbär
Beskrivning
1.Häll saffran i 2 msk hett vatten så att saffranet löser upp sig.Låt stå minst en halvtimme.
2.Hacka löken och fräs i fett.
3.Dela kycklingköttet i bitar och fräs tillsammans med löken.Tillsätt saffransvattnet och låt puttra.
4.Riv blomkålen grovt och koka i 2 min i lättsaltat vatten.Sila av vattnet. 5.Smält smöret.Blanda saffranskycklingen med blomkålen och det smälta smöret. Smaka av med salt och peppar. 6.Dekorera med tranbären på toppen.
2.Hacka löken och fräs i fett.
3.Dela kycklingköttet i bitar och fräs tillsammans med löken.Tillsätt saffransvattnet och låt puttra.
4.Riv blomkålen grovt och koka i 2 min i lättsaltat vatten.Sila av vattnet. 5.Smält smöret.Blanda saffranskycklingen med blomkålen och det smälta smöret. Smaka av med salt och peppar. 6.Dekorera med tranbären på toppen.
Visningar: 708
Inlagt 2013-03-23 13:26:12

