Receptbeskrivning
Tofu cheesecake
Ingredienser
för
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0.7 dl kuzuku stärkelse
0.7 dl rapsolja
0.7 dl äppeljuice
1 tsk salt
800 g fast tofu
1 msk kuzuku stärelse + lika mycket vatten
1 dl citronjuice
4 msk råsocker
1 tsk salt
(ev vaniljsocker till smaksättning)
1 dl grahamsmjöl
0.7 dl kuzuku stärkelse
0.7 dl rapsolja
0.7 dl äppeljuice
1 tsk salt
800 g fast tofu
1 msk kuzuku stärelse + lika mycket vatten
1 dl citronjuice
4 msk råsocker
1 tsk salt
(ev vaniljsocker till smaksättning)
Beskrivning
Lägg tofun på hushållspapper för att dra ur vätska i 5-10 minuter. Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en bunke, tillsätt rapsoljan och blanda till en smulig massa med fingrarna. Ha i lite äppeljuice i taget och knåda till en deg. Tryck ut degen i formen, nagga botten med en gaffel och grädda i ca 10-15 min.
Blanda stärkelsen för fyllningen med lika mycket vatten. Häll alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare och mixa tills det blir en slät smet. Smaka av och smaksätt ev. med vaniljsocker. Häll fyllningen i formen, grädda ca 30 minuter i ugnen.
Dekorera gärna med färska bär.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen i en bunke, tillsätt rapsoljan och blanda till en smulig massa med fingrarna. Ha i lite äppeljuice i taget och knåda till en deg. Tryck ut degen i formen, nagga botten med en gaffel och grädda i ca 10-15 min.
Blanda stärkelsen för fyllningen med lika mycket vatten. Häll alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare och mixa tills det blir en slät smet. Smaka av och smaksätt ev. med vaniljsocker. Häll fyllningen i formen, grädda ca 30 minuter i ugnen.
Dekorera gärna med färska bär.
Visningar: 240
Inlagt 2013-03-23 22:40:38

